MAISON TARDIEU-LAURENT

Inget förutbestämde att Michel Tardieu skulle bli ett av de stora namnen från Rhonedalen, utom möjligen hans passion för vin, jordmån och människor...

Som statligt anställd, använde han sin fritid för att åka runt i vingårdar i Rhonedalen och i andra regioner. Driven av sin passion beslutar han 1996 att skapa Tardieu - Laurent i Lourmarin, i hjärtat av Provence där han en gång föddes.

Sedan dess har Michel ägnat sig åt att hitta de bästa växtplatserna och de bästa druvorna som han förädlar till toppviner genom en rigorös men respektfull vinifiering och lagring, för att skapa delikata viner med finess och elegans åt alla vinälskare.

Michels barn, Bastien och Camille, har vuxit upp och anslutit sig till företaget men redan när barnen var små så gillade Michel att hälla några droppar gott vin i deras glas under söndagslunchen. Tänk vilken lycka för honom att 20 år senare ha dem med sig i vingården och i vinkällaren för att tillsammans skapa bästa möjliga vin från de finaste delarna av Rhonedalen.

Männen jobbar i vinkällaren medan kvinnorna tar hand om det administrativa men tillsammans kommunicerar de alla samma filosofi som Michel har fört över på dem. En filosofi som kommer från smakminnet, inte bara genom att prova vin utan också genom att kombinera mat och vin både hemma och i andra regioner. Detta utvecklar en olfaktorisk/gustatorisk palett, fylld med respekt och tolerans. Sammantaget inte bara den teoretiska uppfattningen av vin.

"Genom att aldrig sluta smaka i de bästa vinkällarna, lär vi oss den fantastiska vinkulturen, en viktig ingrediens för att förstå vin och jordmån”... Michel Tardieu


”Famille Tardieu har blivit en av de bästa ”mikro-négociants” i Rhonedalen. Numera letar Bastien och Michel vingårdarna för att hitta druvor från mycket gamla vinstockar, ofta belägna i det historiska hjärtat av varje region. Därefter samarbetar man med vinodlarna i allt från skötsel av vinrankan till slutgiltiga skörden.

En riktig omvandling har också inträffat under de senaste årgångarna med stora volymer som har skördats under perfekta förhållanden vilket i sin tur ger långlivade viner.
 

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT