top of page
CORTE ADAMI

Varje vinodlare strävar efter att uttrycka sin individualism i perfekt harmoni med den gåva man fått, det vill säga den mark och vinrankor man har. På Corte Adami ger dessa naturliga tillgångar druvor av extra hög kvalitet, ett privilegium som få har tillgång till. I generationer har familjen Adami bokstavligen odlat sin passion för de druvor de skördar, för den mark som den vårdar med kärleksfull omsorg och för de goda sakerna i livet.
Familjen vårdar gamla traditionella värderingar men är samtidigt visionärer. Därför beslutade Angelo och Andrea 2004 att börja göra sitt eget vin i stället för att sälja till sina större berömda grannar.  Man producerar riktigt, äkta viner där vinmakarnas enorma rikedom på kunskap om de lokala druvor utnyttjas som ger uttrycksfulla harmoniska viner och visar hela potentialen i Soave- och Valpolicella.  En upplevelse att njuta av.

Idag odlar Adami druvor på företagets trettiosex hektar, men bara en det bästa används till sina egna viner, resten säljer man fortfarande. Anledningen till detta är en enkel: önskan att uppnå högsta kvalitet utan att tumma på kvaliteten eller göra vin bara för kommersiella ändamål. På detta sätt ger användningen av alltmer naturliga metoder, hård beskärning, låg avkastning och ständig uppmärksamhet i vingårdarna den kvalité man eftersträvar.


Vinerna från Corte Adami är blommiga med fruktiga toner, mineralitet och stor intensiv palett av smaker.

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT

bottom of page