top of page
EMPEROR

Den specifika kombinationen av Mauritius vulkanjord, mikroklimat och höjd skapar det perfekta skicket för framställning av rom. Den historiska utvecklingen av romindustrin i Mauritius är lika stark som Karibien eller Sydamerika. Med vår tillverkningstradition, tillsammans med modern teknik och vår masterblender kan vi producera en äkta Mauritius rom. 

Sockerrör introducerades från Java på Mauritius under den nederländska perioden (1598-1710), främst för att producera en alkoholhaltig dryck genom jäsning. Under sin tjänst på 1700-talet var den franska Govenor, Bertrand-François Mahé de Labourdonnais, den första som stödde utvecklingen av romindustrin i Mauritius.

Från och med 1810 blev Mauritius en brittisk koloni och omvandlade sig gradvis till en plantageekonomi med sockerrör som den primära grödan. Senare, 1852, blev Dr Pierre Charles François Harel befälhavaren bakom konceptet romdestillation på ön. Mauritius har nu sex destillerier, bland vilka två har satt sin prägel på vår sockerrörs plantage. 
Emperor Rum skapades med vår majestätiska historia och kvalite i åtanke. Valet föll naturligtvis på den ikoniska kejsaren Georges V, som var kung av Storbritannien och de brittiska kolonierna och kejsaren av Indien.

Emperor läggger mycket kraft i sina sockerrörsodlingar för att få bästa möjliga råvara att jobba med. Man använder en bred palett av fat för lagring, allt från Franska, Amerikanska, gamla whisky och sherry fat vilket möjliggör produktion av en rad olika romer.
En mycket speciell del i tillverkningen av Emperor är att man blandar Molasses och Agricol rom vilket ger Emperor ett extra djup och smakrikedom.
 

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT

bottom of page