top of page
chateauheritage3ss_slim.jpg
CHÂTEAU HÉRITAGE

1888 etablerade familjen Touma en av de första vingårdarna och destillerierna i Libanon i den lilla staden Kab-elias i Bekaa-dalen för att producera vin och Arak, den nationella libanesiska drycken. Med framgångarna och erfarenheten som familjen Touma fick med sin Arak, grundades Chateau Heritage Winery och släppte sina första moderna viner 1997.

Chateaux Heritage är ett familjeföretag som drivs av den fjärde generationen av familjen Touma och gör moderna viner samtidigt som man använder sig gamla generationers erfarenhet av vinproduktion. Vinodlingarna ligger på 1000 m höjd över Medelhavet och drar nytta av de unika och gynnsamma väderförhållandena i Bekaa-dalen, som ger druvorna alla element som krävs för att ha druvsorter av hög kvalitet.

Vingårdarna består i dag av 64 hektar och snittålder på vinrankorna är 20 år. Bekaa-dalen kännetecknas av ett halvtorrt medelhavsklimat med måttliga säsongsregn (200–800 mm per år) och mycket solexponering (cirka 300 soldagar per år). Somrarna är torra med varma dagar och svala nätter. Framröstad som en av top 50 Best Wineries to Visit 2021.

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT

bottom of page