_GLH3908.jpg
JACOBSDAL

Jacobsdal Estate ligger mellan Stellenbosch och Kuils River, på sluttningarna med utsikt över False Bay, som ligger mindre än 10 kilometer bort. Jacobsdal Estate grundades 1920 och familjen Dumas har tillverkat vin på gården i tre generationer. Egendomen är på 260 hektar med ca 90 hektar med vinrankor. Den nuvarande ägaren och vinmakaren är Cornelis Dumas som assisteras av sin son Hannes.


Jacobsdal Estate producerar två olika viner, de gör en Pinotage och en Cabernet Sauvignon men det är Pinotage som är deras huvuddruva och som är 95% av produktionen. Man tillverkar vinerna idag på samma sätt som man gjort sedan grundandet 1920. Det är väldigt unikt och fascinerande att se. Alla vinrankor är så kallade bush wine och växer i torr sandjord ca. 140 meter över havet och man konstbevattnar dem aldrig. Skörd sker för hand och efter att man har krossat druvorna så sker jäsning och maceration i öppna cementtankar under 5 dagar. Man tillsätter ingen jäst utan jäsningen sker på naturlig väg genom naturlig jäst från skalen på druvorna. Under jäsningen så pressas skalen dagligen ned för hand för ökad extraktion av smak, färg och tanniner. Efter jäsning flyttas vinet över till 225 liter stora franska ekfat för lagring i ca. 18 månader innan buteljering.

 

Jacobsdal Pinotage är extremt långlivad och blir bara bättre med åren.

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT