top of page
DOMAINE MONTROSE

Domaine Montrose är frukten av familjen Coste arbete, en familj som har vidmakthållit sitt vinproduktionskunnande i mer än 300 år och som kärleksfullt arbetar för att se till att detta arv överförs till kommande generationer. Montrose ligger i södra Frankrike, i Languedoc-regionen, bara några kilometer från Pézenas och Medelhavet. Fastigheten har 80 ha vinstockar som alla ligger runt gården.

 

Gården ligger i Côtes de Thongue, en liten region som består av cirka femtio producenter. Producenterna av denna vinbeteckning har det speciella att de har avböjt att beviljas officiell AOC-certifiering för att säkerställa sin egen frihet, att kunna skapa sina egna personliga viner. Montrose vinstockar odlas på jordar som är typiska för denna vinbeteckning: Villafranchiens terrasser (dvs med runda stenar) och lerkalksten. Man har också tur att äga vinstockar som ligger på sidorna av två vulkaner, Montrose och Montredon, som ger vinerna sin karakteristiska smak.
Namnet Montrose visas på de första franska matrikkartorna, Cassini-kartorna, upprättade efter 1756. Namnet kan faktiskt spåras så långt tillbaka som 1696.

 

De tre ödlorna: familjvapen sedan 1701

Den 1 juli 1701 fick Joseph Alazard ett vapen med tre ödlor. Idag driver hans ättlingar, Bernard och hans son Olivier Coste, Domaine Montrose. Som en hyllning till deras förfader, visas de tre ödlorna på alla flaskor i Montrose.

Våra viner är koldioxidneutrala. För att hjälpa till att bevara planeten och bekämpa klimatförändringar kompenserade vi 100% av koldioxidutsläppen som genereras genom finansiering av gröna projekt.

På Montrose skyddar vi den biologiska mångfalden i våra vingårdar.
I generationer har vingårdens gränser planterats med lokala fruktträd för att hjälpa till att bevara sluttningarna och för att ge mat till människor.

Dessutom planterade vi 21 olika trädarter i Medelhavet - 1053 träd totalt: olivträd, mandelträd, ekar, kvittenträd, äppelträd, käpp-äppelbuskar och vikträd ... Dessa träd och deras ekosystem hjälper oss för att bättre hantera vår vingård.

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT

bottom of page