top of page
VINI CANTINE PIROVANO

Tradition och innovation, passion och kvalitet, det är dessa värden som har delats från generation till generation i Pirovano-familjen. Detta har gjort Pirovano till en av Italiens största familjevinföretag som både producerar och buteljerar vin från stora delar av Italien. 


Nutid
Detta är en summering av en fyra generationers historia. Det är en historia om engagemang och passion i att bygga och utveckla familjeföretaget och leda det igenom ekonomiska utmaningar under de två världskrigen samt att bygga det starkt igen i samband med den ekonomiska boomen efter krigen.  

2014
Beatrice, en av Enzo´s två döttrar börjar jobba i familjeföretaget.

1995
Cantina Pirovano köpte vingården ”Terre Bentivoglio” i  Oltrepo Pavese. Namnet betyder ”Älska marken”

1989
Med tanke på att företaget växte starkt under denna tid byggdes nya produktionsanläggningar vilka stod klara under 2002. De historiska byggnaderna som företaget startades i övergavs i samband med detta.

1980

Enzo, Costantinos äldsta son började jobba i företaget.

1940 och 1950 talet

Costanitinos två söner Amadio och Ambrogio tar över driften av företaget och under 1950 talet så ändrar Amadios två söner Costantino och Fausto tar över driften av företaget och byter i samband med det namn på företaget till Cantine Pirovano s n c

1910
De två bröderna startar ett eget vineri med namnet Antonio Pirovano e Filli

1885
Amanios söner, Antonio och Costantino fortsätter sin fars företag med att utveckla det till en Trattoria. De valde också att utveckla sortimentet genom att sälja vin från nya producenter  och områden så som Abruzzerna och Piemonte.

1850 talet
Grundaren Amadio Pirovano var ursprungligen en skomakare men som älskade vin. Han stängde sin verksamhet och startade istället en taverna och började sälja vin från små producenter från södra Italien. 

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT

bottom of page