top of page
  • Skribentens bildSL

Wine Urban Park Biologico

Nyhet i Systembolagets fasta sortiment 1 juni 2022


Den 1 juni lanseras Wine Urban Park Biologico, ett vitt och ett rött vin på burk, i Systembolagets fasta sortiment i samtliga butiker i Sverige. Vinerna kommer från Veneto som är det populäraste vinområdet i Sverige. De är båda ekologiska samt även certifierade för Equalitas (socialt, ekonomiskt och miljömässigt åtagande i alla led).


Bakom vinet står kooperativet Terre Cevico som grundades 1963 och som idag består av 5 000 medlemmar. Namnet Urban Park kommer från det att man i vinkällaren på Montresor, som ligger inne i staden Verona, lät traktens konstnärer komma ner och måla en hel vägg. Resultatet blev så lyckat att man först gjorde ett rött vin med målningen som etikett och nu även lanserar målningen på denna burkserie.


Vi är mycket glada att Wine Urban Park lanseras i Sverige som första land i världen. Vin på burk är ganska nytt men något som vi kommer att få se mer av i framtiden. Det är en miljövänlig förpackning som är lätt att transportera och bära med sig samt att den inte påverkar smaken på vinet. Systembolaget kommer att satsa stort på formatet som vi länge har trott på.


Det vita vinet är ofiltrerat och är därmed väldigt smakrikt. Det kan uppfattas som aningen grumligt men det är en kvalitetsstämpel. Vinet har en fruktig, ungdomlig smak med inslag av honungsmelon, gråpäron, oregano och mandel. Det serveras gärna till rätter av fisk eller kyckling eller en somrig sallad. Det perfekta picknickvinet.


Det röda vinet har en bärig, örtig smak med inslag av körsbär, svarta vinbär, vitpeppar och granatäpple i en liten lättare frisk stil. Serveras till lättare kötträtter, ny grillad kyckling eller charkuterier.


Wine Urban Park Bianco Biologico


Wine Urban Park Rosso Biologico260 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page