CHAMPAGNE BRUNO PAILLARD
Champagne Bruno Paillard föddes från en önskan av dess grundare att skapa en mycket ren och elegant champagne, inte lik några andra. I dag äger Maison Bruno Paillard 25ha HVE3-certifierade vingårdar som täcker 70 % av dess behov. Mer än hälften av deras lägen är Premier eller Grand Cru, på krithaltiga jordar framför allt i Oger, Le Mesnil sur Oger, Vertus, Verzenay, Verzy och Mailly.
Respekten för jorden och uttrycket för områdets terroire, vägleder dem passionerat i sitt kulturella förhållningssätt som också syftar till att utveckla den biologiska mångfalden och livet i jorden (med organisk kompost och inte använda några bekämpningsmedel eller kemiska preparat).
Alla deras champagner är exklusivt producerade från första pressen (cuvée), den renaste. Deras non-vintage cuvéer innehåller en stor andel av "perpetual reserve", med årgångar så långt tillbaka som 1985. Deras blandning (assemblage) skapas från en blandning på upp till 30 av de mest intressanta crus i Champagne, vinifierad separat, några av dem på gamla fat.
Deras champagner drar nytta av en särskilt lång mognadsperiod (mellan 3 och 11 år), och en extra viloperiod efter disgorgement (mellan 6 och 18 månader).
Dosagen på alla viner är alltid extra brut (mindre än 6g/L) för att ge bevara vinerna deras renhet och ursprungliga uttryck.
Att sätta ut datumet för degorgering är något de flesta bättre odlarna gör idag men BP var först ut av alla att göra det. Detta är bara en av alla små saker som gör skillnaden.
PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT