top of page
GC3.jpg
GOMEZ CRUZADO

Gomez Cruzado är en av de klassiska vinerierna i Haro, Rioja och ligger granne med storheter som Tondonia, La Rioja Alta med flera men med en total produktion på ca 200 000 flaskor om året så klassas de idag som en boutique winery. Gomez Cruczado grundades redan 1886 av Angel Gomez de Arteche. 1916 köptes egendomen av Angel och Jesus Gomez Cruzado vilka gav vineriet dess namn som de än idag är kända under. Under åren har det varit ett flertal olika ägare av vineriet men i början av 2000 talet så köpte familjen Banoz egendomen. De anställde då de två unga vinmakarna och oenologerna David Gonzalez och Juan Antonio Leza som idag driver företaget.


Gomez Cruzado jobbar småskaligt med stor känsla för terroir och traditionell vinmakning men med känsla för nya idéer och ny teknik. 
Druvorna kommer från cirka 100 olika vingårdar i tre välkända områden i Rioja, Alto Najerilla, Bajo Najerilla och Sierra Cantabria och de flesta vinrankorna har hög ålder samt växer som buchwine. Redan vid skörd så vet man till vilket vindruvorna ska användas till vilket vin och det är väldigt ovanligt.

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT

bottom of page