top of page
coste2.jpg
OLIVIER COSTE

Ända sedan Oliviers barndom har favoritplatsen varit vingårdarna och familjens vinkällare på Domaine Montrose som tillhört familjen sedan 1701 i Pézenas.
Under sin uppväxt utvecklade Olivier en djup koppling till Languedocs terroir´s och senare till dess viner.
Olivier och hans team strävar efter att respektera miljön så att kommande generationer kan njuta av naturens arv.

Våra viner kommer från noggrant utvalda druvor på några av Languedoc-Roussillon bästa terroir. Våra viner är koldioxidneutrala. För att hjälpa till att bevara planeten kompenserar vi 100% av koldioxidutsläppen som genereras genom finansiering av gröna projekt.
Vinerna i Classic serien är friska, framåtriktade och aromatiska. De är gjorda för dem som tycker om lättsamma viner i vänners sällskap. Det bästa sättet att njuta av våra viner: bjud över vänner, öppna en flaska och njut av ögonblicket.
Med serien LANGUEDOC STARS kan du upptäcka traditionella sorter från södra Frankrike. Många av dessa druvor odlas knappt längre. Vår Carignan Blanc, av vilken bara 250 hektar finns kvar i världen, har vi valt gamla och odlar i traditionell Medelhavsstil, med låga skördeuttag, som producerar koncentrerade och aromatiska druvor.

Vi gör allt vi kan för att säkerställa en bättre framtid för vår planet.
För att göra detta verkligt har vi arbetat på flera viktiga områden:

0% Koldioxid: Våra viner är koldioxidneutrala. För att hjälpa till att bevara planeten och bekämpa klimatförändringarna kompenserar vi 100% av koldioxidutsläppen som genereras genom finansiering av gröna projekt.

Hållbart och organiskt landbruk: vi använder mekaniska verktyg snarare än kemiska herbicider för att bekämpa ogräs; vi använder feromoner snarare än bekämpningsmedel för att förhindra att maskar lägger ägg på våra druvor; vi använder druvmassa som gödselmedel för att ge näring. 

Biologisk mångfald: vi planterar kontinuerligt träd (mer än 2000 för närvarande) och bevarar och underhåller vildmarken.

Lättare glas: för att begränsa vår påverkan på planeten använder vi lätta, miljövänliga flaskor, som kräver mycket mindre energi.

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT

bottom of page