top of page
BG-top.jpg
BACHE-GABRIELSEN

Den 20 år gamla löjtnanten Thomas Bache-Gabrielsen från Holmestrand i Norge lämnade år 1903 armén och reste till Cognac för att lära sig mer om den ädla drycken. Hans far drev i Holmestrand ett handelshus som innehade den exklusiva rätten att sälja och servera alkoholhaltiga drycker i kommunen. Väl där blev han förälskad i en fransk flicka och det slutade med att det gifte sig och han bosatte sig där.

Tillsammans med Peter Anton Rustad från Ås lyckades man genom hårt arbete och sparsamhet skaffa tillräckligt med pengar för att år 1915 köpa Cognachuset Dupy. Det är under den etiketten man är känd i Frankrike medan man använder Bache-Gabrielsen för den skandinaviska marknaden.

Idag är det den fjärde generationen genom Hervé Bache-Gabrielsen som driver firman vidare.

Master blender är Jean-Philippe Bergier.

​

Producentens hemsida >>

PRODUKTER FRÅN DENNA PRODUCENT

bottom of page